‘Leeg en bevrijd’ in nieuwe uitgave verschenen

Afgelopen week is ‘Leeg en bevrijd’ van Hein Thijssen dan eindelijk in een nieuwe uitgave verschenen bij Uitgeverij Juwelenschip. Het boek was al jaren niet meer verkrijgbaar. Na de publicatie van ‘Onze oorspronkelijke staat’ in 2019, de heruitgave van Hein’s tweede boek ‘de andere god’, was nu zijn eerste en bekendste boek aan de beurt voor een make-over.

Inhoudelijk is deze druk ongewijzigd t.o.v. de voorgaande twee drukken die toendertijd (in 2004 en 2006) nog bij uitgeverij SWP verschenen. Maar de subtitel en de boekomslag zijn nu anders. ‘Verslag van een mensenleven’ is als ondertitel vervangen door ‘Een leven naar innerlijke vrede en ‘natuurlijkheid’, wat de essentie van het boek beter weergeeft. En de vertrouwde omslag van de vorige twee drukken van de hand van Dolinda Toepoel – die omwille van de herkenbaarheid ook deze website siert – heeft nu plaats gemaakt voor een mooi omslagontwerp van Arjanne Goudzwaard. De afbeelding laat de spiraalvormige kamers zien van de nautilus (een schelp/weekdier) die in verhouding van de gulden snede (‘Phi’) groeien. Misschien een metafoor voor ‘natuurlijkheid’.

Het spreekwoord ‘oude wijn in nieuwe zakken’ is meestal niet zo positief bedoeld. In dit geval maak ik graag een uitzondering. Het betreft hier een eerste klas kwaliteitswijn die niet aan bederf onderhevig is en een nieuwe verpakking nodig had. Hein’s klassieker is dankzij Felix Erkelens van Uitgeverij Juwelenschip in een nieuw jasje gestoken en nu in een eigentijdse versie beschikbaar. Een verwijzing naar de site leegenbevrijd.nl is voorin het boek opgenomen.

 

Hein Thijssen. Leeg en bevrijd. Een leven naar innerlijke vrede en ‘natuurlijkheid’ (derde druk). Uitgeverij Juwelenschip, 2020. 128 p.
ISBN 9789076681498. 19 euro.

https://juwelenschip.nl/winkel/leeg-en-bevrijd-verschijnt-voorjaar-2020/?mc_cid=08c747328b&mc_eid=c9759fd313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Leeg en Bevrijd